stredné Slovensko,  Túlačky Slovenskom

Teepeečko – alebo nevšedný zážitok na Liptove

Siahodlhé lúky, ihličnaté lesy, výhľad na Liptovskú Maru, Nízke Tatry, či Západné Tatry. Kde – tu sa zjaví srnka, líška, zajac a možno aj medveď. To všetko vie ponúknuť čarokrásny priestor pod názvom Teepeečko. Je zosobnením  súlady s prírodou, romantiky a voľnosti.

Teepee je vidieť už z diaľky, či už pôjdete po „okreske“ od Ružomberka, alebo z Liptovského Mikuláša. Postavený na lúke nad dedinou Liptovské Behárovce, kúsok pod lesom, uprostred veľkej lúky, na ktorej sú pasúce sa kravy, býky či ovce. V noci ich zase vystriedajú jelene, či  srnky (hlavne v septembri počas ruje, je to naozaj zážitok). Skrátka, originálne miesto, ktoré sa nedá prehliadnuť. Čím viac sme sa k nemu približovali, tým viac sme sa na naň tešili.

Priamo k  Teepeečku sa autom nedostanete (jedine ak je sucho a máte auto s 4X4). Prístup k nemu totiž vedie asi 400 metrov po nespevnenej poľnej ceste. Od miesta, kde sme  zaparkovali auto, nám to trvalo pomalým krokom asi päť minút.

Stan je postavený na rozľahlom, no oplotenom pozemku. Hneď naľavo je veľká terasa s ohniskom a posedením, kde sme trávili každé ráno a  večer. Raňajky s východom slnka nad Západnými Tatrami a večere pri ohníku s poslednými lúčmi nad Liptovskou Marou. Na terase viete nájsť aj „prírodnú chladničku“, kde nám majitelia prichystali rôzne nápoje.

Interiér stanu je zariadený nielen esteticky, ale predovšetkým prakticky. Našli sme tu úplne všetko, čo sme počas svojho pobytu potrebovali. Periny, deky, taniere, poháre, hrniec, príbor, rošt na grilovanie, ale aj baterky, zapaľovače, či množstvo sviečok.   Posteľ s vankúšmi a plynové ohnisko s lávovými kamienkami bolo dominantou celého teepeečka a večer hlavným zdrojom romantickej atmosféry. A ako bonus, z postele bol cez otvorený vchod výhľad priamo na Nízke Tatry, či Liptovskú Maru. O raňajky sme mali taktiež postarané. Hneď po príchode sme si všimli prichystaný balíček s lokálnymi produktami, mňam!

zdroj: facebook Tepeečko

Večere na tomto mieste sú  naozaj magické. Sedieť len tak pri ohníku pod hrebeňmi Západných Tatier  zabalený v deke počúvajúc zvuky prírody, je skrátka moment, ktorý odporúčam zažiť každému. Zrazu ste uprostred krásnej, nefalšovanej liptovskej krajiny a z každej strany na vás dýcha príroda. Odstrihnutí úplne od všetkého, v tom najlepšom slova zmysle. Teepeečko je skrátka originálny projekt, ktorý ma dušu.

zdroj: facebook Teepeečko

Ak by ste chceli na tomto mieste stráviť noc aj vy, všetky potrebné informácie nájdete TU. A nie, tento článok nie je žiadna spolupráca (ale mohol by byť :D), je iba moje úprimný tip na krásne miesto na Liptove. Pretože častokrát nemusíme utekať do zahraničia, aby sme zažili nový zaujímavý zážitok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram